Dačić: Srbija neće nikog moliti niti će dozvoliti da je ponižavaju Vesti

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić danas je, povodom informacija da je Hrvatska zaustavila pregovore između Srbije i EU, rekao da Srbija neće nikog moliti niti se ponižavati, niti će dozvoliti da je bilo ko ponižava postavljanjem raznih uslova iz bilateralnih odnosa.
Dačić je u Novom Sadu rekao novinarima da ima mnogo stvari koje bi Srbija mogla da zameri Hrvatskoj, od, kako je rekao, lomljenja ćiriličnih tabli, do akcije “Oluja”.
Po njegovim rečima, ako bi se vratili još malo u prošlost mogli bismo da govorimo o tome koliko Srbe i Jevreje vređa veličanje ustaške države – Nezavisne države Hrvatske i koliko je ljudi pobijeno u tom, kako je naglasio, genocidu i holokaustu za vreme Drugog svetskog rata.
“Ima mnogo bilateralnih problema, ali mi smo se o tome dogovorili i sam hrvatski Sabor je izglasao da to neće postavljati kao uslov za evropske integracije Srbije. Ta tema još nije bila na dnevnom redu i mi još ne znamo kakav je zvaničan stav Hrvatske”, reako je Dačić.
On je rekao da Evropska unija, u kojoj je 28 zemalja, treba dobro da razmisli da li je to “doprinos miru i stabilnosti u regionu ili je doprinos destabilizaciji regiona”.
Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.