Најновије

Велики скуп Коалиције СПС-ЈС у Београдској арени Вести

У склопу предизборне кампање Коалиција СПС-ЈС одржала је предизборни митинг у „Београдској арени“, а лидер СПС Ивица Дачић поручио је да су социјалисти једина левица у Србији и да ће победа на изборима бити на левој страни.

„Данас је дан када свима у Србији показујемо ко смо и колика нам је снага. Данас ми дајемо доказ да левица у Србији јесу социјалсти, само социјалисти, и да нема никог другог на тој левој страни“, истакао је Дачић, који је на почетку обраћања направио неколико „селфија“ са, како је рекао, 25.000 људи.

Председник СПС је поручио и да је та странка понекад доносила и погрешне одлуке, али да никада није радила оно што је најстрашније – распродавала фабрике, остављала раднике на улици и пљачкала, за разлику од оних који су дошли на власт после 5. октобра.

12998554_516582008525241_1454912501297605468_n

Социјалисти су, навео је, поносни на њихову прошлост, јер је иза Слободана Милшевића остао Дејтонски споразум, Република Српска, Резолуција 1244, којом се Косово и данас једино држи за Србију.

„Коалиција СПС-ЈС ће се увек залагати за друштво једнаких шанси и социјалне правде. И данас, када је у Србији тешко, када је она сиромашна, када има превише гласних, наш основни посао јесте да се боримо за земљу у којој је правда могућа. А то може само богата и јака земља. Земља изграђена и запослена, стабилна и сигурна, јер нема правде у сиромашним друштвима. Нема једнакости међу слабијима. Нема сигурности међу слабима. Нема сигурности међу несигурнима. И зато смо се, последње четири године, и бавили јачањем Србије. И бавили се њеним извлачењем из блата, и постављањем на ноге“, истакао је председник СПС Ивица Дачић у Београдској Арени.

Каже да је Титовог унука Јошку Броза ставио на листу не због жала за прошлошћу, већ због тадашњих идеја, бесплатног школовања и лечења, станова, радних места.

„Социјалисти, ми данас журимо. Журимо да 24. априла победимо на левој страни, и журимо да, одмах после тога, где год будемо били, преузмемо одговорност за ту борбу“, истакао је Ивица Дачић.

Председник ЈС Драган Марковић Палма је истакао да Коалиција СПС-ЈС има резултате иза себе, наводећи да би Србија 2008. године, да није била формирана проевропска влада захваљујући СПС и ЈС, била враћена 10 година уназад, као и да не би било ни фабрика ни страних инвеститора у Србији, као што је Фијат.

12987136_516582211858554_1840316407194452759_n

„Позивам грађане Србије да купују српске производе, како би изашли из економске кризе и како би сачували радна места и отворили нова. Да није било коалиције СПС – Јединствена Србија не би било ни једног страног инвеститора у Србији. Наша коалиција има резултате иза себе и да није 2008. године била формирана проевропска влада, захваљујући СПС и Јединственој Србији, земља би била враћена 10 година уназад и не би било ни фабрика ни страних инвеститора у Србији, као што је италијански ФИАТ. Дачић и ја хоћемо да сви градови у Србији буду као Јагодина, а да би инвеститори дошли у ваш град морају много да вам верују.Ми смо народна коалиција “ , поручио је председник Јединствене Србије, Драган Марковић Палма.

“ Локалне самоуправе морају помоћи својим пољорпивредницима на начин да им плаћају камате за кредите за куповину механизације, а такође и локалне самоуправе морају обезбедити да сваки грађанин има право на здравствену заштиту без обзира има ли оверену здравствену књижицу или не „, рекао је Марковћ посебно поздравивши сина Ивице Дачића, Луку, рекавши да ће он бити најмлађи члан Јединствене Србије.

„Србија никада не сме постати члан НАТО пакта и треба да остане неутрална. Идемо у Европску унију, али треба да поручимо Европској унији, да је доста неправде “ , поручио је Драган Марковић Палма.

12973100_516581155191993_4656192809029220262_o

Заменик председника СПС Александар Антић уверен је да ће та коалиција победити на предстојећим изборима, наводећи да су програм те коалиције, њени лидери и грађани који је подржавају добитна комбинација.

Поред руководстава СПС и Јединствене Срије, на челу са председницима, Ивицом Дачићем и Драганом Марковићем Палмом, конвенцији су присутвовали коалициони партнери, председник Комунистуичке партије Србије, Јошка Броз и Зелених Србије, Иван Карић, као и председници братских партија, Социјалистичке партије Републике Српске, Петар Ђокић и Социјалистичке народне партије Црне Горе, Срђан Милић.

Категорије: Вести|Избори 2016