Најновије

Богосављевић-Бошковић у Врању Вести

Министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић-Бошковић присуствовала је полагању камена темељца за изградњу нове зелене пијаце у Врању и том приликом разговарала са пољопривредницима и грађанима овог града.

„Подстицању развоја пијаце неопходна је иницијатива локалне заједнице у виду финансијске подршке како би се покрили трошкови њиховог покретања. Пијаца је важан сегмент локалне мреже бизниса и зато поздрављам одлуку града Врања да изгради овако модерну пијацу која ће бити у служби и прозвођача и потрошача, али и трговаца који ће у околини пијаце у својим трговинама нудити различите врсте робе. То је концепт који примењују најразвијеније земље у Европи“, изјавила је министарка.

Наводећи користи пијачне продаје, министар Богосављевић Бошковић је, између осталог, рекла да пољопривредници оваквим начином продаје својих производа постижу већу цену него код откупа на велико јер не постоје посредници, док се за град постојање и функционисање великог „снабдевача“ њеног становништва свежим воћем, поврћем и здравом, свежом храном, огледа у јачању локалне мреже послова и бизниса, утичући тако на запошљавање на локалном нивоу.

У разговору са директором и запосленима у Пољопривредној саветодавној стручној служби у Врању, министарка је истакла да се морају учинити заједнички напори, министарства, локалне самоуправе, стручњака али и самих произвођача, како би се у Врању и околини развила не само воћарска и повртарска, већ и сточарска производња, јер је то једини пут да би се пољопривреда у овом делу наше земље додатно унапредила и развила.

Извор: Танјуг

Категорије: Вести|Избори 2016