Bogosavljević-Bošković u Vranju Vesti

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević-Bošković prisustvovala je polaganju kamena temeljca za izgradnju nove zelene pijace u Vranju i tom prilikom razgovarala sa poljoprivrednicima i građanima ovog grada.

“Podsticanju razvoja pijace neophodna je inicijativa lokalne zajednice u vidu finansijske podrške kako bi se pokrili troškovi njihovog pokretanja. Pijaca je važan segment lokalne mreže biznisa i zato pozdravljam odluku grada Vranja da izgradi ovako modernu pijacu koja će biti u službi i prozvođača i potrošača, ali i trgovaca koji će u okolini pijace u svojim trgovinama nuditi različite vrste robe. To je koncept koji primenjuju najrazvijenije zemlje u Evropi”, izjavila je ministarka.

Navodeći koristi pijačne prodaje, ministar Bogosavljević Bošković je, između ostalog, rekla da poljoprivrednici ovakvim načinom prodaje svojih proizvoda postižu veću cenu nego kod otkupa na veliko jer ne postoje posrednici, dok se za grad postojanje i funkcionisanje velikog “snabdevača” njenog stanovništva svežim voćem, povrćem i zdravom, svežom hranom, ogleda u jačanju lokalne mreže poslova i biznisa, utičući tako na zapošljavanje na lokalnom nivou.

U razgovoru sa direktorom i zaposlenima u Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi u Vranju, ministarka je istakla da se moraju učiniti zajednički napori, ministarstva, lokalne samouprave, stručnjaka ali i samih proizvođača, kako bi se u Vranju i okolini razvila ne samo voćarska i povrtarska, već i stočarska proizvodnja, jer je to jedini put da bi se poljoprivreda u ovom delu naše zemlje dodatno unapredila i razvila.

Izvor: Tanjug

Kategorije: Vesti|Izbori 2016

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.