Најновије

Бранко Ружић у посети Лесковцу Вести

Социјалистичка партија Србије промовисала је своју одборничку листу за Скупштину града Лесковца која броји 75 кандидата.

Први на листи Александар Ђуровић је рекао да су први пут кандидате бирали само месни одбори странке.

“Месни одбори најбоље знају ко колико може и ко ће најбоље да представља странку у локалном парламенту. Још једну ствар по први пут радимо, а то је да ће сви кандидати бити заступљени у парламенту, јер смо донели одлуку да се на годину дана мењамо. Тако ћемо испоштовати све кандидате, а и они ће имати подједнаку вољу и жељу да се боре и раде на терену, пошто многи имају проблема и људи им замерају што неће бити у одборничким клупама. Раније смо радили кампањски, али сада смо сви као један и тиме ћемо дебело поентирати 24. априла. Углед странке је порастао, јер смо ми једина странка која се бори за социјалну правду, једнакост и да се поврати углед раднику, пољопривреднику и сељаку. На протеклим изборима смо имали 15%, а сада нам је домаћи задатак да не смемо бити испод 20%.”

Потпредседник СПС-а Бранко Ружић је рекао да Лесковац у овим кандидатима види и препознаје наду и симбол једне социјално праведније будућности за град Лесковац, као и потенцијал за победу на овим изборима.

“Оно што краси СПС за разлику од других странака је пре свега наша постојаност и континуитет, чињеница да доприносимо политичкој стабилности градова и општина где битишемо као политички фактор. Никада нисмо прихватали мржњу и поделу у нашој Србији као што би неки други желели. Једина смо политичка опција која на својој листи не само да баштини присуство Рома, него има и сигурног одборника који ће бити представник ромске заједнице у Лесковцу. На победу 24. априла у Лесковцу могу да рачунају само две политичке опције. Једна од њих је СПС и уколико победимо применићемо онај договор који смо имали до сада са нашим партнером да онај ко победи бира градоначелника. Сигуран сам да је најбољи, најспособнији и најпоштованији кандидат за градоначелника Александар Ђурови ” рекао је Ружић.

Он је на крају позвао све окупљене да 20. априла присуствују круни читаве кампање на републичком нивоу која ће бити у СРЦ “Дубочица” где ће председник СПС-а Ивица Дачић и председник ЈС-а Драган Марковић Палма одржати завршну конвенцију.

Категорије: Вести|Избори 2016