Branko Ružić u poseti Leskovcu Vesti

Socijalistička partija Srbije promovisala je svoju odborničku listu za Skupštinu grada Leskovca koja broji 75 kandidata.

Prvi na listi Aleksandar Đurović je rekao da su prvi put kandidate birali samo mesni odbori stranke.

“Mesni odbori najbolje znaju ko koliko može i ko će najbolje da predstavlja stranku u lokalnom parlamentu. Još jednu stvar po prvi put radimo, a to je da će svi kandidati biti zastupljeni u parlamentu, jer smo doneli odluku da se na godinu dana menjamo. Tako ćemo ispoštovati sve kandidate, a i oni će imati podjednaku volju i želju da se bore i rade na terenu, pošto mnogi imaju problema i ljudi im zameraju što neće biti u odborničkim klupama. Ranije smo radili kampanjski, ali sada smo svi kao jedan i time ćemo debelo poentirati 24. aprila. Ugled stranke je porastao, jer smo mi jedina stranka koja se bori za socijalnu pravdu, jednakost i da se povrati ugled radniku, poljoprivredniku i seljaku. Na proteklim izborima smo imali 15%, a sada nam je domaći zadatak da ne smemo biti ispod 20%.”

Potpredsednik SPS-a Branko Ružić je rekao da Leskovac u ovim kandidatima vidi i prepoznaje nadu i simbol jedne socijalno pravednije budućnosti za grad Leskovac, kao i potencijal za pobedu na ovim izborima.

“Ono što krasi SPS za razliku od drugih stranaka je pre svega naša postojanost i kontinuitet, činjenica da doprinosimo političkoj stabilnosti gradova i opština gde bitišemo kao politički faktor. Nikada nismo prihvatali mržnju i podelu u našoj Srbiji kao što bi neki drugi želeli. Jedina smo politička opcija koja na svojoj listi ne samo da baštini prisustvo Roma, nego ima i sigurnog odbornika koji će biti predstavnik romske zajednice u Leskovcu. Na pobedu 24. aprila u Leskovcu mogu da računaju samo dve političke opcije. Jedna od njih je SPS i ukoliko pobedimo primenićemo onaj dogovor koji smo imali do sada sa našim partnerom da onaj ko pobedi bira gradonačelnika. Siguran sam da je najbolji, najsposobniji i najpoštovaniji kandidat za gradonačelnika Aleksandar Đurovi ” rekao je Ružić.

On je na kraju pozvao sve okupljene da 20. aprila prisustvuju kruni čitave kampanje na republičkom nivou koja će biti u SRC “Dubočica” gde će predsednik SPS-a Ivica Dačić i predsednik JS-a Dragan Marković Palma održati završnu konvenciju.

Kategorije: Vesti|Izbori 2016

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.