Најновије

Конвенција коалиције СПС-ЈС у Јагодини Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић позвао је грађане Србије да гласају за ту странку на предстојећим изборима јер њом, како је рекао, не командује нико „ни из Вашингтона, ни из Брисела, ни из Москве“.

„Као што у економији кажемо, купујте домаће, тако кажем и у полтиици – купујте домаће, ми смо произведени у Србији. Нама не командује нико са стране, ни из Вашингтона, ни из Брисела, ни из Москве. Нама командује само наше срце и наш народ, и зато смо народна коалиција, а народ нико не може да заустави“, поручио је Дачић на предизборној конвенцији коалиције СПС-ЈС у Јагодини.

Дачић је, поздрављајући Јошку Броза унука Јосипа Броза Тита, подсетио на период када је Тито био жив, „када је било фабрика и четири пута више радника него пензионера“ и поручио да ће СПС-ЈС вратити то време.

„То је било време бесплатног школовања и лечења, када су радници добијали станове. То је било време којим се поносимо, и вратићемо то време“, поручио је Дачић.

Он је истакао да социјалисти не треба ништа да говоре о себи, јер грађани све знају, да су увек били ту када је било тешко за земљу и народ, и када је требало донети најважније одлуке за државу.

„Да није било СПС-а, али и Слободана Милошевића на крају крајева, не би било ни Републике Српске, нити Бањалуке“, рекао је Дачић.

Лидер СПС је додао да је та странка увек била ту када је требало помагати српски народ ван Србије, када је требало жртвовати живот за одбрану земље приликом бомбардовања Србије, „али и када је требало да се испашта због тога“, поздрављајући функционера социјалиста Николу Шаиновића „који је провео године у хашком казамату“.

Говорећи како неки намеравају да униште социјалисте, Дачић им је поручио да се „ману ћорава посла“.

„То нису успеле ни НАТО бомбе, а камоли данас“, рекао је Дачић.

Према његовим речима Србији не прети никаква опасност од социјалиста, јер је та странка ту да брани Србију из које, како је рекао, никада није потекао ниједан издајник.

„И данас многи говоре о томе како ће бити формирана нека будућа влада. Што се нас тиче, ми смо ту, трудимо се да освојимо што бољи резултат, да победимо на овим изборима. После избора, и ако не успемо да победимо, многи говоре да ми више нећемо бити у влади. Добро, ако је Србији боља влада са Тадићем, Чедом, Чанком, Пајтићем, добро, ми немамо ништа против“, рекао је Дачић и закључио да Србија не може без оних који се залажу за социјалну правду и који то спроводе у дело.

Извор: Блиц

Категорије: Вести|Избори 2016