Најновије

Богосављевић-Бошковић разговарала са пољопривредницима Заблаћа Избори 2016

Члан Председништва СПС проф. др Снежана Богосављевић-Бошковић разговарала је са пољопривредницима Заблаћа о проблемима са којима се суочавају у својој производњи, али је истовремено и представила резултате рада Министарства којим руководи, Социјалистицке партије Србије као партнера у Влади Републике Србије и њених највиших представника.

Богосављевић-Бошковић је том приликом оценила да је СПС остварио значајан допринос у раду Владе и опоравку Србије у последње две године, те да је однос свих представника социјалиста према градјанима Србије, као и колегама из Владе, био искрен и усмерен искључиво ка изградњи боље Србије. Министар је такође нагласила да је рад председника СПС-а Ивице Дачића дао немерљив допринос и успех на спољнополитичком плану, те да је и рад заменика председника СПС-а Александра Антића, више него квалитетан. Доказ за то је и чињеница да грађани ниједног тренутка нису имали проблем са снабдевањем електричном енергијом, док је њена цена, упркос свим изазовима, остала на прихватљивом нивоу. Такав однос само још једном доказује да је СПС партија која на социјално одговоран начин брине о свим својим градјанима и тај однос поставља изнад сваке друге политике.

Богосављевић-Бошковић је истакла да пољопривреда Србије у последње две године бележи позитиван биланс, док су извозни резултати на рекордном нивоу у последњих десет година. Према њеним речима, суфицит је само у претходној години износио око 1,25 милијарди евра.

Захваљући таквој подршци, Богосављевић-Бошковић је изјавила и да је сточни фонд после деценијског пада поново у порасту и то као директна последица јаке подршке МПЗЖС и подстицајне политике у том сектору. Према њеним речима, значајан раст бележи и воћарска и повртарска производња.

Говорећи о расту извоза, она је подсетила да се у претходне две године, захваљујући директном залагању и значајно побољшаним односима са Руском федерацијом, остварио рекордан извоз на територију Царинског савеза.

На крају, она је истакла и улогу стручних саветодавних служби где је министарство покренуло реформу у циљу њеног приближавања пољопривредницима, посебно младим произвођачима који ће у наредном периоду бити у фокусу рада министарства.

Категорије: Избори 2016