Bogosavljević Bošković: Veća podrška investicijama u poljoprivredi Vesti

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković razgovarala je sa poljoprivrednim proizvođačima u Kovačici o svim aktuelnim temama iz oblasti agrara.

Tribinu o poljoprivredi organizovali su Banatska Asocijacija Poljoprivrednika „Banatski paori“. Na tribini je učestvovao veliki broj poljoprivrednih proizvođača koji su sa dobili odgovore na pitanja iz raznih oblasti poljoprivrede od više predstavnika Ministarstva i ministarkom na čelu.

Ministarka Bogosavljević Bošković je tom prilikom naglasila da su sa poljoprivrednicima ovog kraja imali vrlo konstruktivan i otvoren dijalog, kao i da je poljoprivrednike najviše zanimalo pitanje primene Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Bogosavljević Bošković je najavila da će poljoprivrednici nakon usvajanja pratećih Pravilnika, moći da kupuju državno poljoprivredno zemljište.

„Namera Ministarstva je da i ove godine snažno podrži investicije u poljoprivredi“, rekla je Snežana Bogosavljević Bošković i dodala da će tome doprineti i dinarski krediti koju su, od skoro, po vrlo povoljnim uslovima na raspolaganju poljoprivrednicima.

Izvor: MPZŽS

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.