Најновије

Жeнe дa нe буду тихa вeћинa Вести

Кандидаткиње за посланице Скупштине Србије поручиле су да је веома важно наставити борбу за бољи положај жена, њихово економско оснаживање, родну равноправност и смањење насиља у породици.

На предизборној Женској конвенцији, коју је организовао Беоргадски фонд за политичку изузетност, у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а, оцењено је и да је веома важно да жене изађу на предстојеће изборе, искористе тешко стечено право гласа и не буду “тиха већина”.

Председница ИО СПС др Дијана Вукомановић казала је да су кандидаткиње за посланице данас добиле прилику, какву 95 одсто жена у Србији никад неће добити – да јавно изразе своје мишљење, додајући да је управо јавно изговорена реч најмоћније оружје.

Она је рекла и да је социјалистички идел жене увек била “радна” жене, те да се СПС и данас залаже на право жене на рад, за који ће бити плаћена једнако као и мушкарац.

Жене у Сбрији, како је рекла, не вреде 10, 20 или 30 одсто, већ вреде 100 одсто, а управо је проблем што свих тих 100 одсто није искоришћено.

“70 одсто наших могућности је успавано и зато је важно да жене проговоре и да не буду више тиха већина”, поручила је Вукомановић.

Извор: Танјуг

Категорије: Вести