Најновије

Поносан сам што потичем из јуначког краја Вести

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић рекао је да је поносан на то што потиче из јуначког Топличког краја.

Он је на предизборном митингу СПС у Прокупљу казао и да је свуда где је путовао по свету причао одакле потиче и какви су јунаци становници тог краја.

„Почев од косовских јунака Косанчић Ивана, Милана Топлице, Југ Богдана, хероја Првог и Другог светског рата до јунака најновијих ратова који су се борили и гинули за слободу српског народа“, казао је он.

Подсећајући на догађаје из ближе и даље прошлости, Дачић је казао да му највише недостаје време Јосипа Броза Тита.

„У то време живело се лепо, бринуло се о социјално угроженима, бесплатно смо се лечили, школовали, било је четири пута више радника него пензионера“, истакао је Дачић и додао да би највише волео да се у Србију поново врати такво време и такав живот.

Поручујући грађанима да на овим изборима треба да гласају за коалицију коју он предводи, сетио се протеста 2000. године када су га неки нападали, вређали, оптуживали, уништавали и палили зграде СПС.

„Не треба даље да вас убеђујем у то на кога и у овим изборима треба да се ослоните, ко траје, питаћу вас само где су сада сви они, а ево ја сам и после 16 година са вама, на истом месту“, поручио је Дачић.

Присталице СПС-а су Дачића дочекале и испратиле са трубачима. Након Прокупља, Дачић је кренуо ка родном месту Житорађи.

Извор: Блиц