Ponosan sam što potičem iz junačkog kraja Vesti

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je da je ponosan na to što potiče iz junačkog Topličkog kraja.

On je na predizbornom mitingu SPS u Prokuplju kazao i da je svuda gde je putovao po svetu pričao odakle potiče i kakvi su junaci stanovnici tog kraja.

„Počev od kosovskih junaka Kosančić Ivana, Milana Toplice, Jug Bogdana, heroja Prvog i Drugog svetskog rata do junaka najnovijih ratova koji su se borili i ginuli za slobodu srpskog naroda“, kazao je on.

Podsećajući na događaje iz bliže i dalje prošlosti, Dačić je kazao da mu najviše nedostaje vreme Josipa Broza Tita.

„U to vreme živelo se lepo, brinulo se o socijalno ugroženima, besplatno smo se lečili, školovali, bilo je četiri puta više radnika nego penzionera“, istakao je Dačić i dodao da bi najviše voleo da se u Srbiju ponovo vrati takvo vreme i takav život.

Poručujući građanima da na ovim izborima treba da glasaju za koaliciju koju on predvodi, setio se protesta 2000. godine kada su ga neki napadali, vređali, optuživali, uništavali i palili zgrade SPS.

„Ne treba dalje da vas ubeđujem u to na koga i u ovim izborima treba da se oslonite, ko traje, pitaću vas samo gde su sada svi oni, a evo ja sam i posle 16 godina sa vama, na istom mestu“, poručio je Dačić.

Pristalice SPS-a su Dačića dočekale i ispratile sa trubačima. Nakon Prokuplja, Dačić je krenuo ka rodnom mestu Žitorađi.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.