Dačić održao predavanje studentima Bečke diplomatske akademije Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić održao je predavanje studentima Bečke diplomatske akademije koji, u okviru studijske posete zemljama Balkana, borave u Republici Srbiji.

Govoreći o glavnim spoljnopolitičkim prioritetima Vlade Republike Srbije ministar Dačić je posebno izdvojio: otvaranje pristupnih pregovara i poglavlja u pregovorima za članstvo u Evropskoj uniji, predsedavanju Srbije OEBS-u tokom prethodne godine, saradnju sa ključnim partnerima u međunarodnim odnosima, razvoj dobrosusedskih odnosa i očuvanje stabilnosti u regionu, dijalog sa Prištinom, izgradnju moderne Srbije posvećene očuvanju mira i poštovanju međunarodnog prava.

Nakon predavanja, šef srpske diplomatije odgovarao je na pitanja studenata, ukazujući na specifično mesto i ulogu Srbije na međunarodnoj sceni, kao i na značaj diplomatskih aktivnosti u savremenim političkom trenutku.

Ova poseta studenata Bečke diplomatske akademije Ministarstvu spoljnih poslova tradicionalno se organizuje u sklopu saradnje Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Bečke diplomatske akademije.

Izvor, foto: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.