Најновије

Саопштење Савета за културу и информисање Вести

Упркос чињеници да поседујемо интелект који упозорава да било какав одговор „аутономији“ , „грађанској Војводини“, заправо даје на важности и овом „сајту“ и аматерима који имају цену, а крију се иза ове појаве, из респекта према моралном, људском и глумачком диву, Велимиру Бати Живојимовићу, дозволићемо себи да, као државотворна партија, партија интелектуалаца, партија Бате Живојиновића ипак одговоримо…

Чињеницама наравно,

Ви тамо, Ви који своју каријеру покушавате да саградите на основама култа личности нашег Бате, Ви који имате налогодавце и цену, Ви који имате задатак али не и цивилизован пут да га „одрадите“ и „зарадите новац“, Ви мали људи великих амбиција, дозволите да Вам објаснимо о коме пишете…

Наш, Веља из Белог потока, Шорга, Мирта, Никола, Муселим, Боки, Отац Макарије, Стојчић, Тигар, Марко Лабудан, Пуфта, Валтер…. имао је много улога али је остао Велимир Бата Живојиновић, комуниста, социјалиста, човек који је волео своју земљу и своју нацију, поштовао једнакост међу људима и живео као један од нас, чак и као један од Вас. Филмске улоге играо је професионално а животну одиграо маестрално, као супруг, отац, деда, кум, друг, пријатељ, саборац, први медју једнакима и једини и непревазиђен међу колегама у својој глумачкој али и политичкој каријери.

Није чудо да сте преко овакве величине покушали да добијете мало простора за себе, опраштамо Вам јер би опростио и он, томе нас је научио, ипак, постидите се и поклоните овом великану. Најмногољуднија земља света памтиће га као човека који је ослободио Сарајево зато му, ви мали људи, не оспоравајте темеље које је поставио јер ми поносно стојимо на његовим темељима са којих вам поручујемо, лош вам је ово терен за промоцију аутономаштва, на бранику целовите Србије, државе свих својих грађана, стали смо, заједно са Батом, још када смо променили Устав из 1974. године и стојимо и данас. Извините, то је наш став!

И сасвим на крају, свидело вам се или не, Валтер који је бранио Сарајево, научио нас је како да одбранимо људе од нељуди, бранићемо нас и њега од вас, то му дугујемо. И као што рече председник Ивица Дачић, „Валтер је бесмртан“, џаба се брукате!

Савет за информисање и културу

Категорије: Вести