Saopštenje Saveta za kulturu i informisanje Vesti

Uprkos činjenici da posedujemo intelekt koji upozorava da bilo kakav odgovor “autonomiji” , “građanskoj Vojvodini”, zapravo daje na važnosti i ovom “sajtu” i amaterima koji imaju cenu, a kriju se iza ove pojave, iz respekta prema moralnom, ljudskom i glumačkom divu, Velimiru Bati Živojimoviću, dozvolićemo sebi da, kao državotvorna partija, partija intelektualaca, partija Bate Živojinovića ipak odgovorimo…

Činjenicama naravno,

Vi tamo, Vi koji svoju karijeru pokušavate da sagradite na osnovama kulta ličnosti našeg Bate, Vi koji imate nalogodavce i cenu, Vi koji imate zadatak ali ne i civilizovan put da ga “odradite” i “zaradite novac”, Vi mali ljudi velikih ambicija, dozvolite da Vam objasnimo o kome pišete…

Naš, Velja iz Belog potoka, Šorga, Mirta, Nikola, Muselim, Boki, Otac Makarije, Stojčić, Tigar, Marko Labudan, Pufta, Valter…. imao je mnogo uloga ali je ostao Velimir Bata Živojinović, komunista, socijalista, čovek koji je voleo svoju zemlju i svoju naciju, poštovao jednakost među ljudima i živeo kao jedan od nas, čak i kao jedan od Vas. Filmske uloge igrao je profesionalno a životnu odigrao maestralno, kao suprug, otac, deda, kum, drug, prijatelj, saborac, prvi medju jednakima i jedini i neprevaziđen među kolegama u svojoj glumačkoj ali i političkoj karijeri.

Nije čudo da ste preko ovakve veličine pokušali da dobijete malo prostora za sebe, opraštamo Vam jer bi oprostio i on, tome nas je naučio, ipak, postidite se i poklonite ovom velikanu. Najmnogoljudnija zemlja sveta pamtiće ga kao čoveka koji je oslobodio Sarajevo zato mu, vi mali ljudi, ne osporavajte temelje koje je postavio jer mi ponosno stojimo na njegovim temeljima sa kojih vam poručujemo, loš vam je ovo teren za promociju autonomaštva, na braniku celovite Srbije, države svih svojih građana, stali smo, zajedno sa Batom, još kada smo promenili Ustav iz 1974. godine i stojimo i danas. Izvinite, to je naš stav!

I sasvim na kraju, svidelo vam se ili ne, Valter koji je branio Sarajevo, naučio nas je kako da odbranimo ljude od neljudi, branićemo nas i njega od vas, to mu dugujemo. I kao što reče predsednik Ivica Dačić, “Valter je besmrtan”, džaba se brukate!

Savet za informisanje i kulturu

Kategorije: Vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.