Најновије

Конвенција коалиције СПС-ЈС у Белој Паланци Вести

У Белој Паланци је одржана предизборна конвенција коалиције СПС – ЈС, на којој су говорили председници странака, Ивица Дачић и Драган Марковић Палма.

Ивица Дачић, председник СПС истакао је овом приликом да антисрпство у Хрватској није ствар њихове предизборне кампање, већ њихове свакодневнице.

image

„Ако наш улазак у Европску унију зависи од Хрватске, онда нам то не треба. Друга ствар, ако је услов да Србија уђе у Европску унију да призна независност Косова, ни то нам не треба, јер ми на то никада нећемо признати“, рекао је Дачић и додаo да се ми залажемо за свет са једнаким принципима за све, а не за закон јачега.

„Пре неки дан су палили Храм Христа Спаса у Приштини. Сада могу да виде зашто смо били против пријема Косова у УНЕСКО“, нагласио је Дачић.

Што се тиче реферндума у Републици Српској, Дачић је подсетио да је у Рамбујеу један од главних захтева САД и запада био да Београд дозволи Албанцима на Косову право на референдум о самоопредељењу, што смо ми одбили и због тога смо бомбардовани. А сада су ти исти против референдума о Дану Републике Српске“, подсетио је Дачић.

 

Драган Марковић-Палма, председник ЈС рекао је овом приликом да се коалиција СПС-ЈС залаже за деполитизацију, што подразумева да се укину плате политичарима у локалном парламенту и да се не запошљавају кандидати за одборнике већ грађани.

image

„Уз деполитизацију, наши циљеви свуда где нам је народ дао поверење су равномеран развој села и града, борба против беле куге, отварање нових радних места кроз довођење инвеститора, брига за пољопривреднике, пензионере, подршка деци и младима, једноставно политичари морају да брину за све од рођења до старости, а не за своје партије и партијске кадрове“ , рекао је Марковић.