Konvencija koalicije SPS-JS u Beloj Palanci Vesti

U Beloj Palanci je održana predizborna konvencija koalicije SPS – JS, na kojoj su govorili predsednici stranaka, Ivica Dačić i Dragan Marković Palma.

Ivica Dačić, predsednik SPS istakao je ovom prilikom da antisrpstvo u Hrvatskoj nije stvar njihove predizborne kampanje, već njihove svakodnevnice.

image

„Ako naš ulazak u Evropsku uniju zavisi od Hrvatske, onda nam to ne treba. Druga stvar, ako je uslov da Srbija uđe u Evropsku uniju da prizna nezavisnost Kosova, ni to nam ne treba, jer mi na to nikada nećemo priznati“, rekao je Dačić i dodao da se mi zalažemo za svet sa jednakim principima za sve, a ne za zakon jačega.

„Pre neki dan su palili Hram Hrista Spasa u Prištini. Sada mogu da vide zašto smo bili protiv prijema Kosova u UNESKO“, naglasio je Dačić.

Što se tiče refernduma u Republici Srpskoj, Dačić je podsetio da je u Rambujeu jedan od glavnih zahteva SAD i zapada bio da Beograd dozvoli Albancima na Kosovu pravo na referendum o samoopredeljenju, što smo mi odbili i zbog toga smo bombardovani. A sada su ti isti protiv referenduma o Danu Republike Srpske“, podsetio je Dačić.

 

Dragan Marković-Palma, predsednik JS rekao je ovom prilikom da se koalicija SPS-JS zalaže za depolitizaciju, što podrazumeva da se ukinu plate političarima u lokalnom parlamentu i da se ne zapošljavaju kandidati za odbornike već građani.

image

„Uz depolitizaciju, naši ciljevi svuda gde nam je narod dao poverenje su ravnomeran razvoj sela i grada, borba protiv bele kuge, otvaranje novih radnih mesta kroz dovođenje investitora, briga za poljoprivrednike, penzionere, podrška deci i mladima, jednostavno političari moraju da brinu za sve od rođenja do starosti, a ne za svoje partije i partijske kadrove“ , rekao je Marković.

 


 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.