Најновије

Дејан Раденковић, члан Председништва СПС за Танјуг Вести

Споразум о телекомуникацијама Београда и Приштине користан је пре свега за грађане на Косову и Метохији који ће добити квалитетније и сигурно јефтиније услуге, изјавио је члан Председништва СПС Дејан Раденковић.

Телеком Србије као регионални лидер у овој области ће несметано радити и на подручју јужне покрајине и понудити повољније услове корисницима и у тржишној утакмици сигурно изборити лидерску позицију, с обзиром да косовски телекомуникациони системи знатно слабијег квалитета, оценио је Раденковић у изјави Танјугу.

Он је навео да ће корист имати сви грађани Косова и Метохије, јер су до сада скупо плаћани инострани провајдери.

“Бојим се да ће интересне групе које су 18 година профитирале од система плаћања страним провајдерима покушати да на све начине блокирају спровођење овог споразума. ЕУ ће, у том случају, морати поново да интервенише”, истакао је Раденковић.

Он је оценио да је политички значај споразума у томе што је одблокирао бриселски дијалог и отворио могућност да се коначно формира Заједница српских општина, те да се дијалог усмери на решавање осталих питања важних за опстанак српске заједнице на КиМ.

Извор: Танјуг