Најновије

Дејан Раденковић, члан Председништва СПС за Танјуг Вести

Члан Председништва Социјалистичке партије Србије Дејан Раденковић изјавио је у Косовској Митровици да ЕУ сноси највећу одговорност због спречавања процеса нормализације стања на Косову и Метохији.

Брисел, под чијим се покровитељством одвија дијалог између Београда и Приштине, ништа не предузима да спречи опструкцију косовских власти према свему што две делегације договоре, оценио је данас Раденковић, у писаној изјави достављеној Танјугу.

“Несхватљиво је да међународна администрација три године не примећује настојања власти у Приштини да спрече формирање Заједнице српских општина, а 15 година избегава да покрене питање повратка узурпиране српске имовине”, рекао је он.

Највећи грех ЕУ је што и не спомиње повратак 225.000 прогнаних Срба и припадника осталих неалбанских заједница, сматра Раденковић.

“Невероватно је да из Брисела нема никакве реакције на антицивилизацијску декларацију Скупштине општине Сува Река. Одборници ове метохијске опстине су једногласно усвојили декларацију против повратка прогнаних Срба на своја огњишта у село Мушутиште”, нагласио је он.

Одборници из Суве Реке су у суштини подржали етничко чисцење. Уколико ЕУ хитно не реагује, овакви примери ће постати правило, рекао је Раденковић.

Извор: Танјуг

Категорије: Вести|Председништво