Најновије

Триван на инаугурацији Доналда Трампа Вести

Инаугурацији америчког председника Доналда Трампа 20. јануара у Вашингтону присуствоваће Горан Триван, секретар за заштиту животне средине града Београда, сазнају “Новости онлине”.

“Посебна је част да једна од највећих земаља у свету позове неког из Србије на инаугурацију, што у овом случају представља прекретницу у међународној политици. Изузетно ми је драго да могу да помогнем нашој земљи у мери у којој то могу да заузме бољи статус и бољи курс у односу на Америку”, каже Горан Триван.

Триван ће се сусрести са бројним званичницима, као и важним контактима везаних за питања животне средине а присуствоваће и самој церемонији инаугурације.

“Ми знамо каква је генеза односа Србије и Сједињених Америчких Држава, имали смо бројне успоне и падове, време је да Србија заузме место које јој припада и верујем да ће нова администрација заиста имати бољи поглед и праксу када је у питању Србија и зато се и радујем одласку у Вашингтон. Реч је о ексклузиви. Не може свако да буде присутан тамо. Ово је историјски догађај и за нас је важно да имамо добре односе и са Русијом и са Америком. Сва је прилика да ће односи Русије и Америке бити бољи са новом администрацијом и то је оно што Србији даје наду, да будемо део тих односа и да заузмемо своје место”, истиче Триван.

Извор, фото: Новости

Категорије: Вести|Руководство

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.