Trivan na inauguraciji Donalda Trampa Vesti

Inauguraciji američkog predsednika Donalda Trampa 20. januara u Vašingtonu prisustvovaće Goran Trivan, sekretar za zaštitu životne sredine grada Beograda, saznaju “Novosti online”.

“Posebna je čast da jedna od najvećih zemalja u svetu pozove nekog iz Srbije na inauguraciju, što u ovom slučaju predstavlja prekretnicu u međunarodnoj politici. Izuzetno mi je drago da mogu da pomognem našoj zemlji u meri u kojoj to mogu da zauzme bolji status i bolji kurs u odnosu na Ameriku”, kaže Goran Trivan.

Trivan će se susresti sa brojnim zvaničnicima, kao i važnim kontaktima vezanih za pitanja životne sredine a prisustvovaće i samoj ceremoniji inauguracije.

“Mi znamo kakva je geneza odnosa Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, imali smo brojne uspone i padove, vreme je da Srbija zauzme mesto koje joj pripada i verujem da će nova administracija zaista imati bolji pogled i praksu kada je u pitanju Srbija i zato se i radujem odlasku u Vašington. Reč je o ekskluzivi. Ne može svako da bude prisutan tamo. Ovo je istorijski događaj i za nas je važno da imamo dobre odnose i sa Rusijom i sa Amerikom. Sva je prilika da će odnosi Rusije i Amerike biti bolji sa novom administracijom i to je ono što Srbiji daje nadu, da budemo deo tih odnosa i da zauzmemo svoje mesto”, ističe Trivan.

Izvor, foto: Novosti

Kategorije: Vesti|Rukovodstvo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.