Најновије

Једнаке шансе за све – то је константа наше политике Вести

Социјалистичка партија Србије биће незаобилазан фактор наредних избора, поручили су ваљевски социјалисти на одржаном коктелу. Одлуке о изборима доносићемо када за изборе дође време. Новогодишњи коктел ГрО СПС-а окупио је велики број и чланова и гостију, али и припаднике свих политичких партија у Ваљеву.

Да је ваљевски ГрО СПС-а један од најбољих у Србији потврдио је потпредседник СПС-а Бранко Ружић подсетивши присутне на одличан резултат на претходним изборима у Ваљеву. По Ружићевом мишљењу владајућа коалиција има два бриљантна кандидата. “Једнаке шансе за све то је константа наше политике. Следе председнички избори и могу мирне душе да кажем да владајућа коалиција у овом тренутку у Србији има два бриљантна кандидата. Један је најбољи, један је најјачи . Најбољи за мене је Ивица Дачић, најјачи у Србији је Александар Вучић и морате знати СПС ће модел свог учешћа на овим изборима ускладити са оним што је државни интерес. Важно је да знамо да је много политичких партија, а Србија само једна. Избори могу бити политичка вододелница и зато је учешће СПС-а у њима врло значајно како би се очувала стабилност и Србија наставила путем развоја. Ово нису избори за играрију и нечије сујете ни потенцирање разлика јер у Србији је најлакше на нарцизму малих разлика направити рат. Ми никада нисмо били за рат увек смо били за сарадњу , али смо тражили узајамно поштовање. Сигуран сам да ће и ови избори бити пресликани у поштовању. СПС је неизоставан и незаобилазан фактор у томе, ” рекао је Ружић.

Ђорђе Милићевић, члан Председништва СПС рекао је овом приликођ да о изборима треба разговрати када до њих и дође. “Не мислимо у овом тренутку и када не знамо да ли ћемо имати и председничке и парламентарне изборе да све треба да стане и да се окренемо кампањи. Ми морамо на најбољи могући начин радити посао за који смо преузели одговорност. Одлуке о изборима доносити и о изборима разговарати када за то дође време, а грађани ће одлучити коме ће указати поверење. Сигурно могу рећи да одлуке које ћемо доносити по питању избора ићи ће у правцу политичке стабилности и у интересу грађана ове земље, јер политичка стабилност јесте предуслов сваког даљег напретка Србије. Постојимо већ 27 година и морам рећи да као најискуснија политичка групација у Србији добро знамо да од начина на који понудимо и дамо одговоре на кључне теме зависи наша позиција . За 27 година постојања прошли смо и преживели много тога и то само показује нашу снагу”, рекао је Милићевић.

Чланство, грађане и госте на удруживање у раду и постизање бољих резулатата позвао је Драган Јеремић, председник Окружног одбора. “Мото ове власти кад је СПС у питању остао је непромењен, наша прича је Ваљево, и надамо се да ће се реализовати у наредне четири године. Још после избора рекао сам да сви који су гласали за ову листу неће бити разочарани уласком СПС-а у власт. Оправдаћемо то и надам се да смо добро почели и да ћемо у наредне четири године успети да реализујемо све што смо ми као партија навели у програму и са чим смо изашли пред грађане. А вас бих замолио да применимо једну максиму која је свуда поштована, а она каже да бисмо сутра имали посла и могли да радимо, данас морамо да радимо много више. То морамо стално имати на уму. Нису суштина и млади и стари већ они који раде и они који не раде. Ми морамо бити у групи оних који раде”, истакао је овом приликом Јеремић.

Поред потпредседника Социјалистичке партије Србије Бранка Рижића, коктелу поводом 26 година од оснивања СПС у Ваљеву присуствовао је и члан Председништва СПС Владан Заграђанин.

Извор: Vamedia.info

Фото: Vamedia.info, СПС