Најновије

Председништво СПС једногласно подржало Александра Вучића Вести

Председништво Социјалистичке партије Србије  је једногласно донело одлуку да Главном одбору странке за заједничког кандидата на председничким изборима предложи актуелног премијера и лидера Српске напредне странке Александра Вучића.

Председник СПС-а Ивица Дачић рекао је да по том питању није било спора и да ће та странка у изборној кампањи дати велики допринос „Вучићевој победи“.

– Нисмо подржали Вучића да бисмо му се само улагивали већ зато што је то најбоље за Србију. На изборима се учествује да се победи, то нису Олимпијске игре па да говорите важно је учествовати. Резултат је важан за укупну политичку ситуацију у Србији – рекао је Дачић и додао да Вучић као заједнички кандидат гарантује политичку стабилност и наставак реформи.

Он је рекао да су бесмислене тврдње о томе да је тражио премијерску позицију и да о томе није ни разговарао са СНС-ом. На питање да ли би то хтео, Дачић је навео да му нико не би веровао када би рекао да не би.

Упитан да ли ће бити одржани и парламентарни избори, Дачић је рекао да то не зна и да је то питање за највећу странку, СНС, а да је став СПС увек да избори треба да буду одржани онда када им је време.