Најновије

Раденковић: Тачи причом о војсци жели да избегне суд за ратне злочине Вести

Члан Председништва Социјалистичке партије Србије са Косова Дејан Раденковић оценио је данас да косовски председник Хашим Тачи инсистирањем на формирању такозване војске Косова, заправо намерава да дестабилизује читав регион и избегне да се нађе на оптужници Специјалног суда за ратне злочине ОВК, чији је био један од команданата.

– Нестабилна политичка сцена у Македонији и сталне турбуленције на косовској политичкој позорници утицале су на оживљавање паналбанских идеја, што Тачи подгрева причом о косовској војсци, отимањем српске имовине у покрајини и сталној репресији над косовским Србима. Крајњи циљ је хаос у читавом региону и Тачи верује да само тако он и већина његових политичких сабораца могу да избегну да се надју на оптужници Специјалног суда за ратне злочине ОВК у Хагу – рекао је Раденковић агенцији Бета.

Он је додао да су подизање оптужница против српских министара у косовској влади, хапшења председника општина и спречавање формирања Заједнице српских општина у супротности с Тачијевим позивима српским посланицима и министрима да се врате у институције и још једна покушај обмане.

– Оваква делатност је усмерена само на спасавање косовске политичке елите, која је опљачкала најпре српску, а потом и имовину косовских Албанаца. У заштити сопственог интереса, Тачи ће покушати да запали цео Балкан – додао је Раденковић.

Извор: Бета