Најновије

Никодијевић: Идеје младих имају подршку Града Београда Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић, министар за спорт и омладину Вања Удовичић и заменик директора Канцеларије за младе Града Београда Никола Рајичић одржали су данас састанак са локалним координаторима канцеларија за младе београдских општина и представницима организација цивилног друштва, корисницима објекта инкубатор „Гнездо”.
Никодијевић је истакао да су први резултати Канцеларије за младе веома добри и да имају подршку Града Београда.
– Питање образовања и запослења су питања која навише тиште младе у престоници и то су теме које су најзаступљеније у Канцеларији за младе. Због тога град подржава повезивање Канцеларије за младе са другим друштвеним чиниоцима, од Завода за запошљавање до Министарства спорта и образовања. Резултат те усклађености је да сада имамо мање од 100.000 незапослених лица, а највећи постотак људи који су нашли посао су управо из категорије млађих особа – указао је Никодијевић.
Он је изразио задовољство јер сада постоји и институционално финансирање младих талената, преко пројекта 50 стипендија, што није било пракса ранијих година.
– Први пут смо прошле године поделили награде младим талентима из области културе и стваралаштва. Такође, и први пут смо укључили и најшире друштвене потребе у рад Канцеларије за младе и то даје јасне резултате. Из тог разлога су ове године награде „Звезде Београда” добили управо они млади људи који су и подржани од Канцеларије за младе. То је показатељ да смо на добром путу, али нисмо завршили посао – истакао је Никодијевић.
Он је указао да ће, преко пројеката и финансијски, Канцеларија за младе имати подршку Града Београда и захвалио осталим институцијама, као и министру Удовичићу јер су препознали значај рада ове и других канцеларија за младе.

Беоинфо