Најновије

Ивица Дачић, председник СПС и Никола Никодијевић, председник ГрО СПС Београд положили су венац на Спомен-обележје Димитрија Туцовића Београд

Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Србије и Никола Никодијевић, председник ГрО СПС Београд, поводом Међународног празника рада положили су венац на Спомен-обележје Димитрија Туцовића у Алеји великана на Новом гробљу.

Након полагања венца, Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Србије обратио се новинарима: “Повлачење српског амбасадора из Француске на консултације и неучествовање три месеца на скуповима у тој земљи је примерена мера којој је Србија показала Француској да се противи и не слаже са одлуком њиховог суда да Рамуш Харадинај буде пуштен на слободу “.

“Србија је земља која поштује себе и наша обавеза према жртвама је да не можемо немо да прихватимо одлуку француског суда”, истакао је Дачић и додао: “Могли смо да прекинемо дипломатске односе, да повучемо нашег амбасадора и протерамо њиховог, али ми смо се одлучили за ове мере и мислим да је то било примерено”.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је, одговарајући на питања новинара, да би се СПС радовала функцији премијера, али да то није разлог због којег је подржала предсе дничку кандидатуру Александра Вучића.

“То ми није приоритет… Ја сам тренутно задовољан местом које обављам”, рекао је Дачић новинарима на Новом гробљу у Београду после полагања венца на споменик Димитрија Туцовића.

Он је додао да СПС и у новој влади жели да настави сарадњу са Српском напредном странком.

“Сачували смо идентитет, јер нисмо подржли кандидата СНС, већ смо Александра Вучића утврдили као заједничког кандидат свих нас. Циљ Социјалистичке партије Србије је био јачање међусобног поверења и већа улога СПС на политичкој сцени у Србији”, казао је Дачић.
Дачић је рекао да је суштина договора СПС и СНС је јачање заједништва и прекидање сукоба који постоје на локалном нивоу и којих ће, како каже, увек бити.

“СПС је успео да се сачува свих ових година и после цунамија које је донела СНС”, рекао је Дачић.

На питање, шта би урадио другачије да премијер, казао је да је то хипотетичко питање и да то није тема. Навео је и да сва она имена која се спомињу у новинама – то заправо значи да ти људи неће бити председници Владе Србије.

Извор: Н1, СПС

Фото: Н1, СПС

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.