Најновије

ФОЖ СПС: Стоп дискриминацији! Форум жена

На јучерашњој седници Форума жена Социјалистичке партије Србије, чија мрежа широм Србије броји преко 40.000 хиљада чланица, са поруком “стоп полној дискриминацији” подигнут је глас против постојеће дискриминације жена у политици, друштвеном и јавном животу, породици..
.

Форум жена СПС истиче да су “погођене текстом у медијима у којем се Народна скупштина Републике Србије представља као модна писта по којој корачају жене посланице којима се, уместо образовања, одмерава висина штикле и стил облачења, одлучне да крену у борбу против укорењеног омаловажавања слабијег пола и за одбрану достојанства жена
“.

У таквој атмосфери омаловажавања стручности и образовања жена у политици и стављањем акцента на женску лепоту и елеганцију, а не на знање и стручне квалитете, доведене смо у стање да се скривамо или стидимо предности и квалитета које ми жене поседујемо. Нисмо ми ни луткице ни лепотице, ми смо мајке, супруге, сестре, колегинице и управо такве постижемо и да бринемо о породици и да обављамо радне задатке, често доследније и одговорније од оних који не носе висике потпетице. Недопустиво је више да се женама, чак и у Народој скупштини, спочитава избор гардеробе који је јасно прописан правилником одевања. У претежно мушком свету тешко нам је да се пробијемо до успеха где нам се више признаје лепота него памет. Одлучне смо да се ујединимо и нећемо више стајати по страни нити трпети дискриминацију нити положај мање вредности”, закључено је на седници Форума жена СПС.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС

Категорије: Форум жена