FOŽ SPS: Stop diskriminaciji! Forum žena

Na jučerašnjoj sednici Foruma žena Socijalističke partije Srbije, čija mreža širom Srbije broji preko 40.000 hiljada članica, sa porukom “stop polnoj diskriminaciji” podignut je glas protiv postojeće diskriminacije žena u politici, društvenom i javnom životu, porodici..
.

Forum žena SPS ističe da su “pogođene tekstom u medijima u kojem se Narodna skupština Republike Srbije predstavlja kao modna pista po kojoj koračaju žene poslanice kojima se, umesto obrazovanja, odmerava visina štikle i stil oblačenja, odlučne da krenu u borbu protiv ukorenjenog omalovažavanja slabijeg pola i za odbranu dostojanstva žena
“.

U takvoj atmosferi omalovažavanja stručnosti i obrazovanja žena u politici i stavljanjem akcenta na žensku lepotu i eleganciju, a ne na znanje i stručne kvalitete, dovedene smo u stanje da se skrivamo ili stidimo prednosti i kvaliteta koje mi žene posedujemo. Nismo mi ni lutkice ni lepotice, mi smo majke, supruge, sestre, koleginice i upravo takve postižemo i da brinemo o porodici i da obavljamo radne zadatke, često doslednije i odgovornije od onih koji ne nose visike potpetice. Nedopustivo je više da se ženama, čak i u Narodoj skupštini, spočitava izbor garderobe koji je jasno propisan pravilnikom odevanja. U pretežno muškom svetu teško nam je da se probijemo do uspeha gde nam se više priznaje lepota nego pamet. Odlučne smo da se ujedinimo i nećemo više stajati po strani niti trpeti diskriminaciju niti položaj manje vrednosti”, zaključeno je na sednici Foruma žena SPS.

SLUŽBA ZA INFORMISANJE

GLAVNOG ODBORA SPS

Kategorije: Forum žena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.