Најновије

Никодијевић у Москви: Размена између Београда и Руске Федерације утростручена Београд

Говорећи о првим утисцима боравка у главном граду Русије у којима се организују „Дани Београда у Москви” председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић истакао је да је приметна веома добра атмосфера и спремност на сарадњу два главна града.

– Ова посета је резултат наше одлуке да покренемо међународну сарадњу Града Београда са другим градовима у свету са којима сматрамо да можемо остварити добар привредни, културни и економски интерес. Само у последњих пет година размена између Београда и Руске Федерације је утростручена и то нам говори да радимо заиста исправне ствари од којих велике користи има наша привреда. Са нама је и бројна привредна делегација и трудимо се да заједно са нашим партнерима који нам пружају пуну подршку, почев од гр адоначелника Собјањина па до читаве његове делегације, отворимо врата и остваримо дубље економске односе са Москвом и Руском Федерацијом – казао је Никодијевић.

Он је истакао да су домаћинима у Москви представљни бројни пројекти који ће се радити у Београду наредних година.

– За те пројекте нама је потребна и финансијска помоћ и помоћ струке. У неколико наредних година започећемо са градњом метроа, а ако неког треба питати како се он гради то су свакако Московљани. Овде су људи развили сјајан систем, њихов метро није само обичан метро већ се ради о подземних станицама које су малтене музеји, линијама које су толико добро повезане и које заиста омогућавају да се избегну велике гужве. Разговарамо и о другим инфраструктурним пројектима, измештању старе и изградњи нове аутобуске станице, учешћу у путној, комуналној и спортској инфраструктури. Донели смо на пример одлуку да ћемо у наредним годинама градити национални стадион и ако неко може да нам ту помогне је Москва и Русија која ће бити домаћини Светског првенства у фудбалу и који су у последње четири године изградили пет великих стадиона у главном граду. Са нама је и велика културна делегација како бисмо што више учврстили и те везе међу нама и верујем да ће ова посета умногоме допринети да наши односи у будућности буду још бољи него до сада – истакао је Никола Никодијевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.