Izborna Skupština FOŽ SPS Vesti

U Novom Sadu na Izbornoj sednici Skupštine Foruma žena Socijalističke partije Srbije, kojoj je prisustvovalo rukovodstvo stranke, prof. dr Slavica Đukić-Dejanović reizabrana je na tu funkciju, a tom prilikom je poručila da će Forum i dalje raditi na onim zadacima na kojima su radili i do sada, u interesu građana i građanki Srbije.

Prisutnim članovima i simpatizerima obratio se i predsednik SPS Ivica Dačić koji je istakao ovom prilikom da je za Socijalističku partiju Srbije veoma važno da žene budu organizovane i da predstavljaju političku snagu.

On je rekao da je danas saznao da u članstvu stranke ima više žena nego muškaraca, te da borba za ravnopravnost žena mora da se nastavi.

– Borba za slobode, prava, za ravnopravnost žena, nikada ne može da bude završena, mora da se nastavi zato što ima mnogo oblasti društvenog života u kojima je bitno da ti principi i danas postoje – rekao je Dačić.

On je podsetio da u danas u Evropi između 10 i 20 odsto žene imaju manju platu od muškaraca.

– Mi smo uspeli da zakonima definišemo obavezu da određeni broj žena mora da bude zastupljen u parlamentima, lokalnim i republičkim, ali to nije dovoljno, treba da postoji veća mogućnost političkog uticaja – naveo je Dačić.

Dačić je istakao da je pokret žena u istoriji bio vezan za socijalističke i komunističke partije, te da je čak i 8.mart socijalistički praznik koji je prihvaćen u celom svetu.

– Imate oblast nasilja, zaštite dece, zaštite porodice, oblast demografije, zato ja ne želim da ovo bude jedan geto gde će žene da rade same, već da to bude jedno mesto gde će one da artikulišu svoje političke stavove i utiču na to da to bude i politika cele partije – istakao je lider SPS i dodao da mu je veoma drago što su u Srbiji neke stvari vezane za oblast demografije i nataliteta pokrenute sa mrtve tačke.

– Slavica Đukić Dejanović je u Vladi Srbije, između ostalog, zadužena za ove oblasti i raduje me što imamo rezultate koji pokazuju da smo pokrenuli sve to sa mrtve tačke i da ove godine imamo porast rođenih beba u odnosu na broj umrlih” – kazao je Dačić.

Srbija je svake godine, kaže, ostajala bez 70.000 svojih državljana i da je zbog toga tolika razlika između novorođenih i onih koji su umrli.

– Ako tako nastavimo Srbiji neće biti potrebni neprijatelji, sami ćemo sebe uništiti – dodao je Dačić.

Prof. dr Slavica Đukić-Dejanović ovom prilikom je istakla: “Bavićemo se temama iz kulture, iz sfere socijalnih pitanja, temama koje se tiču životne sredine, o zabrani diskriminacije, to su naše teme i na njima ćemo raditi okupljajući sve građane i građanke, bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripadaju””.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.