Одржана седница Савета за образовање и науку Вести

У седишту СПС је одржана седница Савета за образовање и науку којој је председавао проф. др Александар Растовић, председник Савета.

Савет је дао пуну подршку одлуци Ивице Дачића, председника СПС и руководства СПС да СПС учествује у раду Владе Републике Србије формиране 29. јуна 2017. године.

Такође, на седници су једногласно подржани напори Владе Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја да се целовито и системски регулишу сва питања из сфере образовања и васпитања у Србији.

Савет је размотрио предложене нацрте Закона о основама система васпитања и образовања, Закона о високом образовању и Закона о дуалном образовању, и изнео стручне предлоге и сугестије који су израз продубљивања сарадње коалиционих партнера у Влади Републике Србије на свим питањима од интереса за грађане.

У раду седнице савета су учествовали проф. др Славица Ђукић Дејановић, заменица председника СПС и министарка у Влади Републике Србије, проф. др Жарко Обрадовић и др Предраг Марковић, подпредседници Главног одбора СПС, као и Горан Триван, министар заштите животне средине у Влади Републике Србије и члан Председништва СПС и потпредседник ГрО СПС Београд.

Категорије: Вести|Састанци