Održana sednica Saveta za obrazovanje i nauku Vesti

U sedištu SPS je održana sednica Saveta za obrazovanje i nauku kojoj je predsedavao prof. dr Aleksandar Rastović, predsednik Saveta.

Savet je dao punu podršku odluci Ivice Dačića, predsednika SPS i rukovodstva SPS da SPS učestvuje u radu Vlade Republike Srbije formirane 29. juna 2017. godine.

Takođe, na sednici su jednoglasno podržani napori Vlade Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se celovito i sistemski regulišu sva pitanja iz sfere obrazovanja i vaspitanja u Srbiji.

Savet je razmotrio predložene nacrte Zakona o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja, Zakona o visokom obrazovanju i Zakona o dualnom obrazovanju, i izneo stručne predloge i sugestije koji su izraz produbljivanja saradnje koalicionih partnera u Vladi Republike Srbije na svim pitanjima od interesa za građane.

U radu sednice saveta su učestvovali prof. dr Slavica Đukić Dejanović, zamenica predsednika SPS i ministarka u Vladi Republike Srbije, prof. dr Žarko Obradović i dr Predrag Marković, podpredsednici Glavnog odbora SPS, kao i Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije i član Predsedništva SPS i potpredsednik GrO SPS Beograd.

Kategorije: Vesti|Sastanci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.