Goran Trivan razgovarao sa predstavnicima grčke vladajuće partije Siriza Vesti

Član Predsedništva Socijalističke partije Srbije i predsednik Saveta za ekologiju Goran Trivan, razgovarao je u Atini sa predstavnicima grčke vladajuće partije Siriza.

Generalni sekretar Sirize Panos Rigas, izražavajući zadovoljstvo što može da bude domaćin Goranu Trivanu, naglasio je da su Siriza i SPS dve partije koje su potekle iz dva prijateljska naroda sa dugom istorijom. „Siriza želi saradnju sa SPS i na partijskom i na državnom nivou, budući da su obe partije trenutno na vlasti“, rekao je Rigas, dodajući da je Siriza otvorena za saradnju i sa drugima koji mogu da doprinesu unapređenju sveukupne, a posebno ekonomske saradnje dve zemlje.

Naglašavajući da se u Grčkoj uvek „oseća kao kod kuće“, Goran Trivan je kolegama iz Sirize preneo pozdrave predsednika SPS Ivice Dačića i čestitao na izvanrednom uspehu koji je Siriza postigla do sada.

“Siriza je nova zvezda na evropskom političkom nebu i značajan predstavnik nove levice koja je uspešno artikulisala interese svog naroda. Verujem da će SPS, takođe, u vremenu koje je pred nama značajno ojačati svoj uticaj”, istakao je Trivan.

Sagovornici su se složili da su Grčka i Srbija apsolutni faktori stabilnosti u regionu.
Goran Trivan se posebno zahvalio na podršci koju Grčka pruža Srbiji po pitanju Kosova i Metohije, što nije priznala nezavisnost samoproglašene države Kosovo i što je protiv njenog članstva u UNESKO.

„Ne može onaj ko je juče uništavao naše manastire, sutra da ih štiti”, podvukao je Trivan.
Predstavnici Sirize sa zadovoljstvom su prihvatili poziv da delegacije ove partije poseti SPS i Srbiju.

U razgovoru je bilo reči i o problemu migranata, savremenim međunarodnim odnosima i ekološkim inicijativama koje Srbija planira da pokrene u regionu za šta će imati podršku Sirize.

Takođe, naglašeno je da obe partije uspešno i strateški sarađuju sa partijama zelenih u obe zemlje.

Sastanku su prisustvovali i Ivan Karić, predsednik Zelenih Srbije i Andrej Bojić, zamenik predsednice Saveta za spoljnu politiku, međunarodne odnose i regionalnu saradnju SPS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.