SPS i SNS potpisale koalicioni sporazum u Kuršumliji Lokal

Potpisan je koalicioni sporazum između opštinskih odbora SPS i SNS o formiranju skupštinske vlasti u opštini Kuršumlija i preuzimanju odgovornosti za vršenje vlasti u organima lokalne samouprave.

Koalicionim sporazumom utvrđeni su zajednički ciljevi i zadaci delovanja koalicije SPS-SNS za naredni period i to:

– Podizanje kvaliteta i kapaciteta rada lokalne samouprave, veća efikasnost opštinskih službi i potreba racionalizacije organa uprave, ustanova i javnih preduzeća.
– Donošenje suštinskih odluka i njihova stroga primena iz svih oblasti lokalne politike u cilju boljeg života svih građana, u smislu decentralizacije i depolitizacije zakonodavne vlasti.
– Stvaranje optimalnih uslova za privlačenje domaćih i stranih investicija potrebnih za bolji život svih građana opštine Kuršumlija.
– Nastavak realizacije započetih i budućih infrastrukturnih projekata od strateške važnosti za opštinu.
– Jačanje principa javnosti u radu lokalne samouprave i redovno informisanje građana o radu svih organa opštine, ustanova i javnih preduzeća.

Prema koalicionom sporazumu SPS će dobiti mesto zamenika predsednika skupštine, jednog člana veća i proporcionalno osvojenom broju mandata u skupštini, članove nadzornih, upravnih i školskih odbora.

Koalicioni sporazum su potpisali u ime OO SNS Kuršumlija, predsednik Radovan Raičević, u ime OO SPS Kuršumlija Milan Stepanović.

Potipsivanju sporazuma prisustvovali su narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, član Predsedništva SPS i koordinator ove stranke za Toplički okrug, mr Dejan Radenković, potpredsednik OO SNS Dejan Lović i predsednik okružnog odbora SPS, Dejan Ćurčić.

Ovom prilikom Dejan Radenković je istakao da Kuršumlija spada u najnerazvijenije opštine u Srbiji, sa najvećom prosečnom starošću stanovništva, a izrazito snažne migracije su opustele većinu sela.

“Verujem da će koalicija dve najmoćnije partije udružiti sve progresivne snage i ideje u procesu revitalizacije ovoga kraja”, ocenio je Dejan Radenković.

Izvor, foto: Topličke vesti

Kategorije: Lokal

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.