Најновије

Триван: Нема напретка без унапређења заштите животне средине Вести

Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван изјавио је, на отварању конференције „Зелена економија и системско управљање отпадом у Србији“, да је унапређење заштите животне средине приоритет тог министарства.

Триван је на поменутом скупу, који је организовао „Данас конференс центар“, истакао да нема напретка ни Београда ни Србије у пословању без решавања питања унапређења заштите животне средине.

Он је навео да су у овом тренутку започети радови на 18 регионалних депонија, а да је у плану 26, али и додао да ће за годину дана бити реалнија слика о томе где ће те депоније бити изграђене.

На конференцији су учествовали и помоћник министра заштите животне средине Александар Весић, директор Центра за циркуларну економију Синиша Митровић, директор ЈКП „Медијана“ и председник Националне асоцијације чистоћа Србије Братислав Вучковић.

С обзиром на то да управљање отпадом представља један од главних приоритета новоуспостављеног Министарства заштите животне средине, челници тог министарства и други учесници овог скупа говорили су управо о могућностима за системско решење овог проблема.

Такође, на конференцији је било речи и о капацитетима локалних самоуправа, прикупљању, одвајању и рециклажи отпада, о томе како до прихода од отпада и зелене економије, као и о улози државе, инспекције и приватних инвеститора у унапређењу управљања отпадом.

Извор: Влада РС