Најновије

Учешће делегације НСРС на јесењем заседању Парламентарне скупштине ОЕБС Посланичка група

Делегација Народне скупштине Републике Србије, коју предводи Стефана Миладиновић, учествује на јесењем заседању Парламентарне скупштине ОЕБС-а, које се одржава у Андори од 3. до 5. октобра.

У делегацији су и Душица Стојковић, Весна Ракоњац и Мехо Омеровић.

Поред Форума о Медитерану у чијем фокусу пажње је избегличка криза, заседање се бави новим изазовима и задацима које за безбедност у региону ОЕБС-а постављају захтеви сајбер безбедности, безбедности животне средине у светлу климатских промена, као и захтеви унапређивања образовања као гаранцијe стабилности и развоја.

Шеф делегације Стефана Миладиновић учествовала је и у раду Сталног комитета ПС ОЕБС-а на припреми предстојећих активности Парламентарне скупштине, као и у раду Групе ПС ОЕБС-а за подршку Пута свиле, чијих 20-ак чланица имају за циљ јачање међусобне економске сарадње.

Делегација Народне скупштине је учествовала активно и на састанку посвећеном унапређењу политичке партиципације особа са инвалидитетом, на коме је, на позив Канцеларије ОЕБС-а за демократске институције и људска права, узела учешће и народни посланик Љупка Михајловска.

Извор: Народна скупштина РС

Категорије: Посланичка група