Најновије

Одржан састанак делегације ПГ пријатељства са Србијом Парламента Индонезије и потпредседника НСРС Ђорђа Милићевића Посланичка група

Потпредседник Народне скупштине Ђорђе Милићевић одржао је састанак са делегацијом  Посланичке групе пријатељства са Србијом Парламента Индонезије, која борави у радној посети Републици Србији.

Потпредседник Милићевић се на почетку састанка захвалио на посети делегацији из Индонезије, у име председнице Народне скупштине Маје Гојковић и у своје лично име, истичући да две посете у веома кратком временску року и на веома виском нивоу, сведоче о динамичној и континуираној сарадњи.

Милићевић се захвалио, пре свега, на принципијелном ставу Републике Индонезије по питању непризнавања Косова и Метохије и против његовог чланства у УНЕСКО и одржавању успешне државно-верске сарадње Србије и Индонезије, као највеће исламске земље на свету. Такође, навео је да је Република Србија, као кандидат са јасном перспективом ка пуноправном чланству у ЕУ, отоворена за инвестиције, трговинске размене и јачање економских односа.

Миекал Јено, председник Посланичке групе пријатељства са Србијом Парламента Индонезије истакао је да посете на високом нивоу какве имају две земље, иду у прилог јачању билатералне и мултилатералнесарадње, наводећи значај недавно постигнутог споразумао безвизном режиму за носиоце службених и дипломатских пасоша. Оне је искористио прилику и да помене хуманитрну помоћ своје земље упућену Мјанмару због мигрантске кризе и додао да би дељење искустава по овом питању било корисно за Индонезију, с обзиром како се Србија снашла са миграцијама које су погодиле целу Европу. Јено је истако и да Индонезија цени напоре Србије за вођење мирног дијалога између Београда и Приштине, и да има принципијелан став по питању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.

Саговорници су се сложили да простора за сарадњу има на економском, културном и образовном нивоу, а Милићевић је истакао да политичка и економска стабилност коју Србија нуди у овом тренутку чини нашу земљу једном од најатрактивнијих дестинација за инвестиције у овом делу Европе.

Категорије: Посланичка група