Intervju Dejana Radenkovića za Srpski telegraf: Kosovski virus napada Evropu Vesti

Socijalista Dejan Radenković u intervjuu za Srpski telegraf kaže da će kosovski virus da napadne upravo one zemlje koje su prve proglasile nezavisnost južne srpske pokrajine!

Član Predsedništva SPS predviđa da će Katalonija biti samo prva u nizu evropskih država u kojima će separatizam izazvati haos, što će biti kazna za njihovo licemerje.

Kako komentarišete najnovija dešavanja u Španiji i referendum u Kataloniji?

Katalonija je direktna posledica ”kosovskog rešenja”, koje je nametnula međunarodna zajednica. Na Kosovu je otvorena Pandorina kutija, pokazali su da može grupa ljudi da digne ustanak, da etnički očisti teritoriju, da zapleni imovinu i da joj međunarodna zajednica daje vojnu, političku, finansijsku i svaku drugu podršku. Bojim se da će kosovski virus da inficira separatističke pokrete i u zemljama koje su prve priznale samoproglašenu nezavisnost Kosova. Nadam se da će se Španci i Katalonci dogovoriti pre nego što uzmu oružje.

A kakvu reakciju Evrope očekujete na poređenje ove situacije sa Kosovom?

Evropa se, kada je Kosovo u pitanju, ponaša licemerno, kao da ne postoji međunarodno pravo. Na evropskom putu Srbije stalno postavlja Kosovo kao prepreku. Pitam se kako će EU reagovati ako se katalonski ili kosovski scenario ponove u Nemačkoj ili Francuskoj.

Da li SPS treba da izađe samostalno na gradske izbore?

Beograd je veliko gradilište i razvija se brzim tempom. Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije pokazale su da uspešno mogu da vode prestonicu. Predsednici naših partija će proceniti da li koalicija treba da bude predizborna ili postizborna.

Šta predviđate opozicionoj koaliciji i da li bi SPS mogao da vodi Beograd?

Ne znam kakva će biti koalicija, ako je uopšte bude, ali mislim da opozicija nema mnogo šansi. Vodili su Beograd i nisu se proslavili. Sa druge strane, SPS ima kvalitetne kadrove. Imamo mnogo članova koji su lideri u svojim profesijama… I bez sumnje, sa dosta uspeha mogli bi da vode Beograd. Ako pomenem samo jedno ime, ogrešiću se o mnoge druge koje zaista cenim.

Izvor: Srpski telegraf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.