Најновије

Никодијевић: Ребалансом буџета градским предузећима 1,06 милијарди динара Београд

Ребаланс буџета, утврђивање зона и висина пореза на имовину главне су теме наредне седнице Скупштине града, која ће се одржати следећег уторка. Пред градским одборницима је и шест планова детаљне регулације, а дискутоваће се и о финансијским извештајима 20 јавних предузећа за 2016. годину.

– Зоне на основу којих се обрачунава порез на имовину требало би да буду делимично кориговане. Због тога ће доћи и до одређених корекција за грађане који живе у тим квартовима. Конкретно, повећање или смањење основице пореза на имовину неће бити веће од два одсто – рекао је за „Новости” Никола Никодијевић, председник Скупштине града.
Ребалансом буџета Град Београд неће узимати профит јавних предузећа. Приходи града нису смањени, а разлика ће остати јавним предузећима.

– Око 1,06 милијарди динара остављамо јавним предузећима за инвестициона улагања – објашњава Никодијевић и наглашава да је ребалансом буџета одвојено и 750 милиона динара да се преверемено отплате рате неповољних кредита.

Први човек градског парламента каже да су се коначно стекли услови да се купи неопходна опрема за „Арену”. У највећу спортску салу у овом делу Европе биће инвестирано преко 50 милиона динара.

Као и сваке године, мораће да се дотира ГСП. Градски превозник добиће 835 милиона динара за боље функционисање саобраћаја. На основу пореза на доходак грађана премашен је план за око 600 мииона динара и то захваљујући запошљавању и повећању плата. За обнављање асфалта издвојено је додатних 300 милиона, колико ће добити и општине за своје пројекте. За чишћење дивљих депонија одвојено је додатних 19 милиона динара. Главни град Србије успоставиће сарадњу са Рабатом, главним градом Марока.

Одборници градског парламента дискутоваће и о називима четири улице. Познати драматург Јован Ћирилов добиће улицу на Звездари. Нови булевар на Новом Београду и званично ће постати Булевар хероја са Кошара. Улицу на Вождовцу добиће шведска књижевница Астрид Линдгрен, а на мапи града наћи ће се и Улица белог орла.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд|Локал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.