Најновије

Шеф одборничке групе СПС у СГБГ Никола Прелевић о ребалансу буџета за 2017. год Београд

Шеф одборничке групе Социјалистичке партије Србије Никола Прелевић је рекао да СПС подржава ребаланс буџета за 2017. годину, који је, према његовој оцени, фокусиран на консолидацију прихода и расхода, тако да расходна страна буде за 330 милиона динара мања него што је планирано другим ребалансом.

– То је веома позитивно, повећани су приходи од имовине грађана за 679 милиона динара и то не повећањем стопе јер је остала иста. Оно је резултата повећања бројка запослених у Београду, а први пут у историји незпосленост је пала испод 90.000 људи. То указује на повећану привредну активност и самим тим је похвалан за све напоре да се у граду створи привредни амбијент добар за пословање. Ово повећање је директна последица тих мера – рекао је Прелевић .

Он је додао и да је за сваку похвалу повећање прихода од уређења градског грађевинског земљишта за чак 500 милиона динара. 

– Требало би похвалити рад јавних предузећа и раст њихових прихода. Град се одрекао значајног дела профита јавних предузећа. Тако ће 1,165 милијарди динара остати у јавним предузећима за инвестиције у инфраструктуру у опрему, што ће повећати ефикасност рада јавних предузећа у служби грађана – истакао је Прелевић.

Похвалио је и напоре руководсва града да превремено отплати дугове који пристжу 2018. и 2019. године,  у износу већем од 699 милиона динара.

– Повећали смо улагања у путну инфрастрктуру градских и приградских општина за 600 милиона динара. Повећали смо и улагања у социјалну политику за 300 милиона динара. Овај ребаланс је пре свега добар за грађане Београда и одборничка група СПС ће га подржати – закључио је Прелевић.

Категорије: Београд|Локал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.