Никола Никодијевић о Центру за културу „Влада Дивљан”: Традиција дуга 64 године за сваку похвалу Београд

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић присуствовао је обележавању јубилеја Центра за културу „Влада Дивљан” и том приликом истакао да је традиција дуга 64 године за сваку похвалу.

Он је нагласио да је та трајност, као и свега у животу, одраз квалитета, али и ентузијазма многих људи који су својим радом утемељили оно што овај центар за културу данас јесте.

– Дугујемо захвалност свима њима јер су допринели да ова установа данас буде незаменљива у укупној културној сцени Београда и важна упоришна тачка уметничког идентитета главног града. Ако се осврнемо на историјат Центра за културу и симболично мењање назива, можемо да видимо како се он од мале, локалне установе образовања и културе, трансформисао у мултимедијални уметнички простор, који мами гледалиште и кориснике свих генерација. Позориште, филм, музика, сценски наступи, књижевност, изложбе и едукативни програми – све је то део данашњег центра. Отуда не треба да чуди што је он од великог значаја за читав Београд, а не само за општину Палилула – навео је Никодијевић.

Он је напоменуо и да ће Град Београд наставити да подржава рад овог центра јер је он део укупне културне понуде Београда. Председник Скупштине града је подсетио и да установа „Влада Дивљан” може да се похвали учешћем у великим градским фестивалима попут ФЕСТ-а, подсећајући да Градска управа помаже финансирање 30 установа културе и више од 11 културних манифестација.

– Обавеза нам је да чувамо културу, она није новац, већ улагање у културно уздизање – указао је Никодијевић.

О историјату и плановима центра говорио је директор установе Љубиша Ђуровић, а госте је поздравио и председник општине Палилула Александар Јовичић.

Поводом јубилеја предвиђен је тродневни програм, који је почео поклон концертом ансамбла „Коло”. Прекосутра у 20 часова публика ће моћи да ужива у позоришној премијери „Сумњивог лица”, а у недељу у 12 часова у поклон представи за децу „Авантуре Боће Злоће”.

Извор, фото: Беоинфо

Категорије: Београд|Локал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.