Radenković: Opozicija nije spremna ni za beogradske izbore Vesti

Član Predsedništva i narodni poslanik Socijalističke partije Srbije Dejan Radenković izjavio je u Novom danu da je odluka Glavnog odbora Srpske napredne stranke da ne bude vanrednih parlamentarnih izbora srazmerna trenutku – racionalna i strateška.

“Nema potrebe za vanrednim izborima. Opozicija kad traži vanredne izbore, izaziva ih, a kad počne da se priča o vanrednim izborima onda se ućute. Kad se spomene da nema vanrednih izbora, oni su ponovo za”, rekao je Radenković.

On kaže da se ne može prejudicirati šta će se desiti narednih meseci i ostavlja prostor da vanrednih izbora i bude.

“Ko može da predvidi šta sve može da se desi, možda budu i pre beogradskih, možda ne bude većine u parlamentu… da li može da se predvidi? Ne može. Mi smo uvek spremni za izbore, nismo ni za, ni protiv. Naš stav je oduvek da bude redovan ciklus izbora, ali uvek može da se stavi mandat vlasti na poverenje građanima”.

Prema njegovom mišljenju, opozicija nije spremna ni za beogradske izbore, a kamoli da izađe na republičke.

“Oni su totalno konfuzni, ne znaju ko će s kim, ko je protiv koga, ko je za koga… Ono što mogu da vidim u parlamentu je da nemaju nikakve ideje. To ne liči ni na šta i oni će da idu na izbore. Sa čim?”, ocenjuje Radenković i dodaje da je osnovni problem u Srbiji to što ko god da je u opoziciji nema argumentovanu kritiku vlasti, već su protiv svega što priča vlast.

“To je apsurdno, jer do juče dok si bio na vlasti i sutra ako ponovo dođeš na vlast zalagaćeš se za isto to”, smatra on.

Na pitanje zašto onda vlast ne podrži nešto što predloži opozicija, Radenković tvrdi da je bilo slučajeva kad su podržani predlozi opozicije.

​Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.