Најновије

Слободан Унковић, заменик шефа ТOБ: Заједнички бугарско-српски туристички пројекти имају огроман потенцијал Београд

Као засебна туристичка тржишта, Бугарска и Србија су ограничене на привлачење туриста са великих тржишта као што су Русија и Кина. Због тога је заједничка акција и заједнички рад потребан на обе стране.

То је оно што је Николај Крастев коментарисао у  емисији “Свет је бизнис” са замеником шефа Туристичке организације Београда Слободаном Унковићем.

Унковић је истакао је могућност заједничког развоја јединственог ресурса, који се налази на српској и бугарској територији – Стара Планина.

Стара планина може бити занимљива, и као што видите, то је занимљиво за Бугаре. То је сасвим нови потенцијал  који је припремљен за инвестирање. Сјајан је пројекат српске државе за изградњу ски стаза и лифтова, како би се створила одговарајућа инфраструктура за десет различитих локација, рекао је Унуковић.

“Србија је изградила веома луксузан и софистициран хотел у овом делу балканских планина, који има везу са ски стазама, има велнес и спа услуге на веома високом нивоу. Око хотела је реализовано неколико  страних инвестиционих пројеката. Користим ову прилику да позовем све заинтересоване за улагање у туризам да нас контактирају  да их информишемо  о могућностима и покажемо да смо спремни да пружимо сву подршку у вези заједничких пројеката на Старој планини “, додао је Унковић.

Извор: Блумберг, ТВ Бугарска

Категорије: Београд|Вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.