Најновије

Министри Бранко Ружић и Петар Ђокић o односима Србије и Српске Вести

Делегација Републике Србије коју је предводио министар државне управе и локалне самоуправе Републике Србије и потпредседник Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић разговарала је са министром индустрије, енергетике и рударства Републике Српске и председником  Социјалистичке партије Петром Ђокићем у Бања Луци.

Током састанка у Бањој Луци министри су разменили мишљења и искуства у вези са јачањем капацитета јавне управе, као и реформама и моделима управе који би могли да се примењују у Републици Српској, истичући као важан елемент и процес европских интеграција.

На састанку је размотрен низ конкретних питања о сарадњи у циљу унапређења развоја региона и констатовано да је очување добрих међунационалних односа од суштинске важности за подручја БиХ и Републике Српске.

Министри су изразили посебно задовољство због изузетно добрих односа између две партије, а разговарано је и о могућности да у наредном периоду буде организован заједнички састанак представника Социјалистичке партије Српске и Србије.

Испред Владе Републике Српске састанку су присуствовали и министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, министар трговине и туризма Предраг Глухаковић и министар за породицу, омладину и спорт Јасмина Давидовић.

Извор: Министарство ДУЛС