Milićević: Politika sile, nasilja i fizički obračun sa neistomišljenicima je za svaku osudu Poslanička grupa

Pisana izjava predsednika Poslaničke grupe SPS u Narodnoj skupštini Republike Srbije povodom današnjeg ponašanja lidera pokreta „Dveri“ Boška Obradovića.

„Politika sile, nasilja i fizički obračun sa neistomišljenicima je za svaku osudu i ne postoji opravdanje za takvo ponašanje. To građani svakako ne očekuju od narodnih poslanika kojima su dali mandat i poverenje da odgovorno, ozbiljno i posvećeno obavljaju posao u najboljem interesu Srbije.

Na ovakav način i ovakvim ponašanjem ne može se nadomestiti nedostatak jasne politike i programa i ne može se doći do jeftinih političkih poena. Snaga sile nikada ne može biti jača od rezultata koji su vidljivi i koje građani prepoznaju na pravi način.

Nasilje ne može i neće biti jače od institucija. Ne želimo da se mešamo u rad nadležnih organa. Srbija je uređena pravna država u kojoj funkcionišu institucije sistema. Nadležni organi i nadležne institucije neka rade svoj posao, a na nama je da nastavimo da u najboljem interesu građana obavljamo posao za koji smo preuzeli odgovornost“.

Poslanička grupa SPS

Kategorije: Poslanička grupa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.