Никодијевић: Београдски маратон – спортски симбол града Београд

„Београдски маратон”, уз подршку Града Београда, први пут организује полумаратон, који ће бити одржан у недељу, 3. децембра, што је био повод за данашњу конференцију за новинаре у Старом двору на којој се присутнима обратио председник Скупштине града Никола Никодијевић. Он је изразио наду да ће полумаратонска трка постати традиционална попут Београдског маратона и истакао да је Београд престоница спорта у југоисточној Европи.

Председник Скупштине Београда присутнима је пожелео добродошлицу на последњу конференцију за новинаре уочи првог Београдског полумаратона и захвалио директору „Београдског маратона” Дејану Николићу и његовом тиму на огромном ентузијазму и енергији који показују већ 30 година.  

– Ова трка је на неки начин последица њиховог тридесетогодишњег рада. За тих 30 година Београдски маратон постао је један од симбола и брендова Београда који је незаобилазан када је у питању организација спортских манифестација. Београд је престоница спорта у југоисточној Европи и пуно пута је био  домаћин разних светских, европских, балканских шампионата…. Ипак, маратон је традиција и понавља се из године у годину. Током текуће године одржан је јубиларни 30. Београдски маратон, на којем су оборени сви досадашњи рекорди. Подаци говоре да је у тркама полумаратона и маратона учествовало преко 7.000 људи, а у Трци задовољства 20.000. Имали смо госте из 70 земаља са свих континената – рекао је Никодијевић.

Према његовим речима, све то указује на потребу да се Београд и Београдски маратон даље развијају, из чега је управо и проистекао полумаратон. Ова трка ће у будућности бити одржавана крајем сепрембра или почетком октобра, навео је Никодијевић, што значи по много лепшем времену, јер смо ове године били принуђени да одржимо трку касније због великог броја радова на улицама.

– Наше опредељење је да из године у годину град Београд буде домаћин што већег броја спортских манифестација. Такође, подржавамо сваки вид спорта – професионални, рекреативни, аматерски, дечји… Изузетно ми је драго што је наш град ове године био домаћин две изузетне трке. Верујем да ће Београдски полумаратон, али и трка „Београдских 10” постати традиција и бити општеприхваћени код Београђана и свих гостију нашег града – додао је Никодијевић.

Он је нагласио да је први Београдски полумаратон још једна одлична прилика за промоцију Београда јер су бенефити оваквих спортских манифестација велики.

– Из Београда ће отићи слика једног модерног, отвореног, европског града, који има пуно тога да покаже и пружи. Наша идеја је да кроз Београдски маратон, полумаратон и остале манифестације представимо и промовишемо престоницу наше земље. Позивам Београђане да нам се у што већем броју придруже у недељу – поручио је председник Скупштине града.

 

 

Извор: Секретаријат за информисање Скупштине града

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.