Izjava Ivice Dačića, predsednika SPS pre sednice GO SPS Beograd

Predsednik SPS Ivica Dačić rekao je da će kandidat te stranke za izbore u Beogradu, ukoliko na izbore izađu samostalno sa Jedinstvenom Srbijom, biti aktuelni ministar energetike Aleksandar Antić.

“Razgovaramo sa Aleksandrom Vučićem i SNS da li ćemo ići na jednu listu, ako ne idemo na jednu listu onda mi nastupamo samostalno sa JS i naš kandidat će biti, što će biti moj predlog na Glavnom odboru, Aleksandar Antić”, rekao je Dačić novinarima pred početak sednice Glavnog odbora SPS.

Kako kaže, odluku o izlasku na izbore sa SNS ili samostalno doneće krajem ovog ili početkom sledećeg meseca.

“Mi očekujemo pobedu na gradskim izborima, zajedno sa koalicionim partnerima, odnosno sa Aleksandrom Vučićem. Mi donosimo jednu uslovnu odluku, ali vrlo brzo do kraja meseca ili početkom sledećeg meseca donećemo odluku sa SNS da li je bolje da idemo na jednu listu ili odvojeno, u svakom slučaju, na jednoj listi ili dve, očekujemo pobedu, odnosno više od 50 poslanika u gradskoj skupštini”, rekao je lider socijalista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dačić je naveo da je SPS na prošlim lokalnim izborima osvojila 11 odsto glasova, ali da su ambicije te stranke “daleko veće nego što neki istraživači javnog mnjenja pominju neke procente od pet, šest odsto”.

“Ozbiljno se pripremamo za izbore i ovo je na neki način samo početak tih priprema. Kao što znate pozdravili smo odluku SNS da se ne održavaju vanredni parlamentarni izbori. To je odluka koja možda nije toliko u stranačkom interesu koliko u interesu Srbije”, rekao je Dačić.

Upitan da li kontinuirani zajednički izlazak na izbore sa SNS može da dovede do toga da glasači ne znaju za koga zapravo glasaju, te da se SPS na taj način “utapa” u SNS, Dačić kaže da ne posmatra koaliciju tako.

“Ne utapamo se sa SNS, mi imamo različite programe, ali zajedničke ciljeve sa SNS pre svega one koji se tiču budućnosti Srbije, tu se slažemo. To je stvar političke procene, ima onih koji misle da bi više osvojili da idemo sami, to su sve mogućnosti. Nemamo političkih problema ni sa jedne strane da idemo zajedno, ali moguće je da zbir na kraju bude veći sa dve liste. Naš cilj je svakako pobeda”, rekao je Dačić.

Na današnjoj sednici GO SPS, kaže Dačić, biće govora i o zameniku predsednika stranke, te će umesto Slavice Đukić Dejanović na to mesto sada doći istoričar Predrag Marković, kome je to, kako je rekao, prva operativna funkcija u stranci.

“Takođe, na sednici Glavnog odbora biće reči o kooptiranju  u GO, a biće predloženi i za kooptiranje u Izvršni odbor stranke. Vladan Zagrađanin biće predložen za novog predsednika Izvršnog odbora. Biće predloženi novi članovi Predsedništva, Nikola Šainović, Toma Fila koji se prvi put stranački angažuje i Ivica Tončev kao moj državni sekretar u Ministarstvu”, kaže Dačić.

Najavio je i izbore u Socijalističkoj omladini do kraja meseca, kao i kongres SPS krajem sledeće godine.

“Na četiri godine održavamo kongres i u skladu sa tim od 1. januara počinje izborna godina, i za grad i za mnoge lokalne samouprave i partijski izbori u drugoj polovini sledeće godine”, naveo je Dačić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izvor: Tanjug, foto: Informativna služba SPS

Kategorije: Beograd|Vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.