Dačić i Lavrov:”Dalji razvoj saradnje u svim oblastima” Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u Moskvi u delegaciji predsednika Republike Aleksandra Vučića, susreo se sa svojim kolegom ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije ocenili su da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i da se saradnja razvija u svim pravcima. Ministar Dačić je naglasio da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Rusijom na temelju strateškog partnerstva i spremnosti obe strane za njihovo produbljivanje u svim oblastima.

Dvojica ministara su izrazila zadovoljstvo zbog dostignute dinamike susreta na visokom i najvišem nivou. Šef srpske diplomatije je zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. On je dodao da je za Srbiju od velikog značaja da sa Rusijom nastavi redovno da razmenjuje informacije i usklađuje aktivnosti u međunarodnim organizacijama po pitanju Kosova i Metohije.

Ministar Dačić je dodao da će u narednom periodu Srbija usmeriti pažnju na jačanje privredne saradnje sa Rusijom, kako bi bile iskorišćene pogodnosti koje pruža Sporazum o slobodnoj trgovini.

Ministri Dačić i Lavrov razgovarali su i o obeležavanju 180 godina diplomatskih odnosa Srbije i Ruske Federacije sledeće godine kada je planirano i da ministar Lavrov poseti Beograd.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.