Најновије

Никодијевић: КБЦ „Драгиша Мишовић” биће најбоља болница у Београду Београд

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић, министар здравља Златибор Лончар и директор КБЦ „Др Драгиша Мишовић – Дедиње” Радисав Шћепановић обишли су радове на реконструкцији главне болничке зграде овог центра. Вредност радова је око 14 милиона евра.

Никодијевић је рекао да пет година после пожара у овој установи нико није улагао у њену реконструкцију и тек су 2014. године почели инвестициони радови на реконструкцији изгорелог дела болнице.

– Град Београд је тада издвојио 130 милиона динара за реконструкцију једног спрата. Заједно са донацијама које смо добили од турске Агенције за инвестиције (ТИКА) и америчке амбасаде успели смо да оновимо један део болнице. Међутим, то није било довољно будући да болница има 10.000 квадратних метара. Преласком клиничко-болничких центара у Београду из надлежности града на републику, у плану Владе Србије је наставак реконструкције ове здравствене установе – истакао је Никодијевић и додао да је ова болница веома значајна за Београд, али и за читаву Србију.

Према његовим речима, стављањем пуног капацитета ове установе у функцију, здравствена заштита ће бити на веома високом нивоу.
Како је нагласио Никодијевић, опредељење ове градске власти последње четири године јесте квалитетна и свима доступна здравствена заштита.

– У том периоду смо обновили више од 40 здравствених установа, добили смо нове домове здравља на Лабудовом брду и у Малом Мокром Лугу, као и здравствену станицу у Јајинцима. Према плану за следећу годину, после више од 30 година, имамо издвојена средства за изградњу здравствене станице у Борчи, проширедње Дома здравља у Обреновцу и изградњу здравствене станице у Угриновцима. Верујем да ће у наредном периоду примарна здравствена заштита бити на највишем могућем нивоу – објаснио је Никодијевић.

Имаћемо услове и технику, али и оспособљене људе који ће моћи на квалитетан начин да пружају примарну здравствену заштиту становницима Београда, навео је Никодијевић.

Он је захвалио директору Шћепановићу јер од 2009. године, када је избио пожар у овој болници, она ради смањеним капацитетом, али у истом обиму посла, као и здравственим радницима на труду и напорима у свом послу.

– Добра организација посла и велики напор здравствених радника ове болнице довели су до тога да се у великој мери не осети недостатак читавог комплекса, који је био најзначајнији за рад болнице „Драгиша Мишовић” – закључио је Никодијевић.

Извор и фото: Беоинфо

Категорије: Београд|Локал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.