Nikodijević: KBC „Dragiša Mišović” biće najbolja bolnica u Beogradu Beograd

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje” Radisav Šćepanović obišli su radove na rekonstrukciji glavne bolničke zgrade ovog centra. Vrednost radova je oko 14 miliona evra.

Nikodijević je rekao da pet godina posle požara u ovoj ustanovi niko nije ulagao u njenu rekonstrukciju i tek su 2014. godine počeli investicioni radovi na rekonstrukciji izgorelog dela bolnice.

– Grad Beograd je tada izdvojio 130 miliona dinara za rekonstrukciju jednog sprata. Zajedno sa donacijama koje smo dobili od turske Agencije za investicije (TIKA) i američke ambasade uspeli smo da onovimo jedan deo bolnice. Međutim, to nije bilo dovoljno budući da bolnica ima 10.000 kvadratnih metara. Prelaskom kliničko-bolničkih centara u Beogradu iz nadležnosti grada na republiku, u planu Vlade Srbije je nastavak rekonstrukcije ove zdravstvene ustanove – istakao je Nikodijević i dodao da je ova bolnica veoma značajna za Beograd, ali i za čitavu Srbiju.

Prema njegovim rečima, stavljanjem punog kapaciteta ove ustanove u funkciju, zdravstvena zaštita će biti na veoma visokom nivou.
Kako je naglasio Nikodijević, opredeljenje ove gradske vlasti poslednje četiri godine jeste kvalitetna i svima dostupna zdravstvena zaštita.

– U tom periodu smo obnovili više od 40 zdravstvenih ustanova, dobili smo nove domove zdravlja na Labudovom brdu i u Malom Mokrom Lugu, kao i zdravstvenu stanicu u Jajincima. Prema planu za sledeću godinu, posle više od 30 godina, imamo izdvojena sredstva za izgradnju zdravstvene stanice u Borči, proširednje Doma zdravlja u Obrenovcu i izgradnju zdravstvene stanice u Ugrinovcima. Verujem da će u narednom periodu primarna zdravstvena zaštita biti na najvišem mogućem nivou – objasnio je Nikodijević.

Imaćemo uslove i tehniku, ali i osposobljene ljude koji će moći na kvalitetan način da pružaju primarnu zdravstvenu zaštitu stanovnicima Beograda, naveo je Nikodijević.

On je zahvalio direktoru Šćepanoviću jer od 2009. godine, kada je izbio požar u ovoj bolnici, ona radi smanjenim kapacitetom, ali u istom obimu posla, kao i zdravstvenim radnicima na trudu i naporima u svom poslu.

– Dobra organizacija posla i veliki napor zdravstvenih radnika ove bolnice doveli su do toga da se u velikoj meri ne oseti nedostatak čitavog kompleksa, koji je bio najznačajniji za rad bolnice „Dragiša Mišović” – zaključio je Nikodijević.

Izvor i foto: Beoinfo

Kategorije: Beograd|Lokal

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.